• Helaas geen producten gevonden..

Meal prepping: Gezonde en Goedkope Maaltijden voor de Hele Week

Mealprepblog blog article
08-Jul-2024 5 Min leestijd

Ben je op zoek naar een eenvoudige, efficiënte en gezonde manier om je maaltijden voor te bereiden? Ontdek hoe meal prepping jou kan helpen om gezond eten makkelijk en betaalbaar te maken, ongeacht je dieetwensen of levensstijl.

 

Wat is meal prepping?

Meal prepping (maaltijdvoorbereiding), is een methode waarbij je maaltijden vooraf bereidt en in porties verdeelt om deze gedurende de week te eten. Het is een handige manier om gezond en gevarieerd te eten, vooral voor mensen met een drukke levensstijl. Door maaltijden voor te bereiden en op te slaan, bespaar je tijd en moeite bij het koken op doordeweekse dagen. Meal prepping helpt ook bij het beheersen van de portiegrootte en het maken van bewuste voedingskeuzes. Zo kan meal prepping voor veel mensen erg handig zijn.

 

Voor wie is meal prepping handig?

• Gezinnen: Meal prepping is voor gezinnen een manier om van gezonde en huisgemaakte maaltijden te genieten, zelfs tijdens drukke dagen.

• Studenten: Voor studenten is meal prepping een betaalbare en gemakkelijke manier om gezond te eten zonder dagelijks veel tijd moeite te investeren.

• Sportieve maaltijden: Meal prepping biedt mensen die sporten de mogelijkheid om maaltijden aan te passen aan hun specifieke voedingsbehoeften, zoals eiwitten voor spierherstel na een training.

• Vegetarische en Veganistische maaltijden: Voor mensen die vegetarisch of veganistisch zijn, of mensen die hier mee willen experimenteren biedt meal prepping een manier om creatieve en voedzame maaltijden samen te stellen zonder de noodzaak van vlees.

• Werkende mensen: Meal prepping biedt gezonde opties voor onderweg of op kantoor, zelfs tijdens de drukste werkdagen.

• Glutenvrije eters: Met meal prepping kan je genieten van glutenvrije maaltijden die net zo lekker en voedzaam zijn als glutenvolle tegenhangers. Deze maaltijden zijn ook makkelijk mee te nemen en dat is extra handig als er geen glutenvrije maaltijden in de buurt zijn.

 

7 handige tips voor meal prepping

Meal prepping is gemakkelijk uit te voeren. Er zijn echter wel een paar belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden voor een goed verloop en een aantal handige tips die je kunt toepassen:

1. Opslag
Bewaar je meal prep-maaltijden op de juiste manier om ze vers te houden. Gebruik bijvoorbeeld luchtdichte bakjes of glazen containers en bewaar ze in de koelkast of vriezer, afhankelijk van hoe snel je ze gaat opeten. Laat de maaltijden na bereiding ongeveer een half uur afkoelen voordat je ze in de koelkast of vriezer plaatst, maar laat het eten nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.

2. Planning
Neem de tijd om je maaltijden voor de week te plannen. Bedenk welke gerechten je wilt maken en maak een boodschappenlijstje met alle ingrediënten die je nodig hebt.

3. Variatie
Varieer met verschillende soorten gerechten om te voorkomen dat je gaat vervelen. Kies voor afwisseling in smaken, ingrediënten en texturen.

4. Portiegrootte
Verdeel je maaltijden in porties die geschikt zijn voor één persoon. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste hoeveelheden te eten en voorkomt verspilling. Zo kan je bijvoorbeeld per maaltijd een bepaalde portie kip aanhouden zodat je geen kip overhoud als je genoeg hebt gegeten. De kipfilet op onze website is een goedkope en handige optie omdat deze per stuk zijn ingevroren. Bekijk het hier

5. Labelen
Label je maaltijden met de inhoud en de datum waarop je ze hebt bereid. Zo kun je gemakkelijk zien wat er in de bakjes zit en hoe lang ze nog houdbaar zijn.

6. Gezondheid
Houd bij het samenstellen van je maaltijden rekening met een goede balans van voedingsstoffen, zoals eiwitten, koolhydraten en groenten. Kies voor gezonde ingrediënten en vermijd te veel zout, suiker en bewerkte producten.

7. Voorkom voedselverspilling
om voedselverspilling te voorkomen, kan je tijdens het meal preppen restjes gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld groenten en eiwitten die je over hebt van andere gerechten om nieuwe maaltijden te creëren. Lees deze blog voor meer tips over het voorkomen van voedselverspilling en het besparen van geld.

 

Gemakkelijk boodschappen bezorgen

Begin vandaag nog met meal prepping bij Butlon en ontdek hoe eenvoudig het is om gezonde maaltijden te bereiden die aansluiten bij jouw dieetwensen en levensstijl. Vul je winkelwagen vanaf de bank en laat je boodschappen thuis bezorgen. Bekijk onze speciale aanbiedingen hier.