• Helaas geen producten gevonden..

Verschil tussen THT en TGT

THT TGT blog article
23-Apr-2024 4 Min leestijd

Bij Butlon gaan we de strijd aan tegen voedselverspilling door anders te kijken naar boodschappen met een 'tenminste houdbaar tot'-datum. Je hebt misschien gemerkt dat er op onze website producten te vinden zijn die over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Maar waarom doen we dat eigenlijk? In deze blog leggen wij het uit en onthullen wij het verschil tussen THT en TGT.

THT (Tenminste Houdbaar Tot)
Laten we eens kijken naar THT, wat eigenlijk staat voor "Tenminste Houdbaar Tot". Deze datum geldt voor producten die niet snel bederven. Na de aangegeven THT-datum op de verpakking kan de kwaliteit iets afnemen, maar geen zorgen, de producten zijn nog steeds veilig om te eten. Je kunt deze even inspecteren, ruiken en proeven om te checken of de kwaliteit nog goed is na de THT-datum. Veel supermarkten kiezen ervoor deze producten niet meer te verkopen zodra de THT-datum nadert of verstreken is, maar bij Butlon zien we hierin juist een kans. Daarom bieden wij deze producten aan tegen lagere prijzen, zodat ze niet verloren gaan.

TGT (Te Gebruiken Tot)
TGT staat voor "Te Gebruiken Tot". Deze aanduiding geldt voor producten die behoorlijk bederfelijk zijn. Belangrijk om te weten is dat wij producten die dichtbij de TGT-datum zitten of waarvan de datum verstreken is, niet verkopen. Het is essentieel dat TGT-producten niet worden ingevroren of geconsumeerd nadat de datum is verstreken. Ook al lijkt er misschien niets aan de hand te zijn qua geur, uiterlijk of smaak, het is mogelijk dat er ziekteverwekkers zijn gaan groeien. Dus, producten die te dicht bij de TGT-datum komen, worden vanzelfsprekend niet door Butlon verkocht.

Veel goed voedsel belandt helaas in de prullenbak. Niet alleen zonde, maar ook verspilling van kostbare grondstoffen zoals water, grond en energie die voor niets zijn gebruikt bij de oogst, opslag en het vervoer. Dit gaat niet alleen ten koste van ons geld, maar ook van het milieu. Bij Butlon geloven we in deze missie en dragen we ons steentje bij. Ons doel is voedselverspilling tegen te gaan door producten aan te bieden die dichtbij de THT-datum liggen. Hoewel het veilig is om producten na de THT-datum te consumeren, begrijpen we dat veel mensen het verschil tussen THT en TGT niet kennen, wat helaas leidt tot onnodige verspilling.

Wil jij ook deelnemen aan deze beweging? Check eens de Laatste Kansjes of de OP=OP Knallers! Hier staan heel veel artikelen die dicht bij de THT-datum zitten. Deze producten zijn nog prima te eten en zijn abnormaal goedkoop!

Laten we samen bewuster omgaan met het milieu en voedselverspilling stoppen! Niet alleen help je het milieu, maar je bespaart ook nog eens flink op je boodschappen. Samen maken we een verschil.